Putin îşi împuşcă soldaţii care se retrag, pe modelul lui Stalin: A introdus „detașamentele de blocare”

Putin îşi împuşcă soldaţii care se retrag, pe modelul lui Stalin: A introdus „detașamentele de blocare”

Ucraina susține că armata lui Putin a reînființat „detașamentele de blocare” care au misiunea de a deschide focul în propriii militari care încearcă să se retragă din fața avansului trupelor ucrainene, transmite odessa-journal.com.

Serviciile secrete din Ucraina susțin că forțele armate ruse au reactivat tradiția „detașamentelor de blocare”, inițiativă folosită în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

Printr-un ordin emis de fostul dictator sovietic, Iosif Vissarionovici Stalin, în timpul bătăliei de la Stalingrad, așa-numitele „detașamente de blocare” au fost înființate pentru prima oară în timpul celui De-al Doilea Război Mondial. 

Ordinul interzicea orice retragere din fața inamicului și care prevedea mitralierea, de către detașamente speciale sovietice, a soldaților ruși care fugeau din fața pozițiilor germane.

Serviciile secrete ale armatei ucrainene au distribuit o conversație dintre doi militari ruși cu privire la „detașamentele de blocare”: „Haide, niciun pas înapoi… cine fuge va fi închis… Ceilalți rămân pe locurile lor, să le aminiți de ordinul 222.”, se arată în convorbirea militarilor ruși.

Forțele armate din Ucraina au afirmat că așa-numitul „ordin 222” este, de fapt, același „ordin 227” pe care Stalin l-a semnat pe 28 iunie 1942 în contextul bătăliei de la Stalingrad, conform căruia militarii sovietici au fost împușcați în spate, închizând posibilitatea retragerii.

Comenteaza