Putin a promulgat cele patru legi pentru anexarea regiunilor ucrainene. Ce urmează

Putin a promulgat cele patru legi pentru anexarea regiunilor ucrainene. Ce urmează
| Foto: digi24.ro

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat patru legi de ratificare a tratatelor de aderare la Rusia a Republicilor Populare Doneţk şi Lugansk, precum şi a regiunilor Kherson şi Zaporojie, transmite TASS.

Până când şefii noilor regiuni vor fi aleşi în conformitate cu legislaţia rusă, acestea vor fi conduse de şefi interimari, care vor fi numiţi de către Putin. Alegerile parlamentare regionale vor avea loc în ziua votului unic din septembrie 2023.

Noile regiuni vor fi integrate în timpul unei perioade de tranziţie care va dura până în 2026. Înainte de 2023, hrivna ucraineană va fi permisă pentru plăţi în numerar şi fără numerar, după care rubla rusească va fi singura monedă de acolo.

Forţele armate ale noilor regiuni (disponibile în Republica Populară Doneţk şi în Republica Populară Lugansk) ar trebui să devină parte a Forţelor Armate ale Rusiei, în timp ce normele legislative care contravin Constituţiei ruse, inclusiv pedeapsa capitală, nu vor fi aplicate.

Duminică, Putin a înaintat Dumei de Stat proiectele de legi constituţionale federale privind admiterea noilor regiuni în Rusia, precum şi acordurile de ratificare. Ulterior, în aceeaşi zi, Curtea Constituţională a ţării a aprobat aceste documente.

Vineri, Putin şi şefii celor patru regiuni au semnat tratatele de aderare a acestora la Rusia în cadrul unei ceremonii găzduite de Kremlin. Anterior, aceste regiuni au organizat referendumuri în care majoritatea covârşitoare a alegătorilor au optat pentru aderarea la Rusia.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza