"Putin, bea nişte ceai". Proteste anti-Kremlin faţă de presupusa otrăvire a lui Navalnîi

"Putin, bea nişte ceai". Proteste anti-Kremlin faţă de presupusa otrăvire a lui Navalnîi
| Foto: profimedia

Mii de protestatari au ieşit pe străzi în oraşul Khabarovsk din estul îndepărtat al Rusiei. Oamenii sunt nemulţumiţi de gestionarea administraţiei Putin privind o criză regională, dar şi de presupusa otrăvire a lui Navalnîi. "Putin, bea nişte ceai", s-a auzit pe străzile din Khabarovsk.

Mii de oameni au ieşit în stradă, în oraşul Khabarovsk, din estul îndepărtat al Rusiei, pentru a protesta împotriva lui Putin, relatează Reuters.

Protestatarii sunt nemulţumiţi de modul în care Kremlinul a gestionat o criză politică regională, dar şi de presupusa otrăvire a lui Navalnîi, un critic vocal al lui Putin, care ar fi băut ceai otrăvit înainte să se îmbarce într-o cursă aeriană. "Putin, bea nişte ceai", au cântat protestatarii, care au ocupat centrul oraşului.

Aleksei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, a fost transportat de urgenţă în Germania, după ce s-a simţit rău în timpul unui zbor de la Moscova la Tomsk. Acum, el se află în comă indusă la un spital din Berlin.

Protestele din Khabarovsk au început pe 9 iulie, după ce guvernatorul regiunii a fost arestat pentru omor, acuzaţii pe care Sergei Furgal le respinge. Protestatarii sunt de părere că măsura detenţiei este una motivată politic, iar vocile străzii acuză Kremlinul de represiune şi dictatură.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza