Putin este furios pe subalternii săi după ultimele evenimente din Ucraina. Dezvăluiri din interior

Putin este furios pe subalternii săi după ultimele evenimente din Ucraina. Dezvăluiri din interior
| Foto: metro.co.uk

Contraofensiva ucrainenilor a produs tulburări de la Kremlin, unde politicieni locali vorbesc deja deschis despre demisia Ţarului.

Vladimir Putin este furios pe oamenii săi. „Sunteţi o grămadă de incompetenţi”, le-ar fi spus vineri, într-o şedinţă cu uşile închise a Consiliului de Securitate ţinută cu „siloviki”, şefii aparatelor militare şi de informaţii, care îl ascultau ca nişte şcolari tăcuţi. Acest lucru a fost dezvăluit prin intermediul canalelor Telegram de surse cu acces direct la unii membri ai celui mai înalt organism strategic rus.

Contraofensiva forţelor ucrainene din regiunea Harkov a atârnat greu. Chiar şi un politolog fidel „politicii putiniene”, precum Serghei Markov, o defineşte „o grea înfrângere militară pentru Rusia”.

„Putin nu era pregătit”

„Înfrângerea nu a fost o opţiune în universul lui Putin. Acum s-a întâmplat”, spune Tatiana Stanovaia, directoarea centrului de analiză politică R. Politik, potrivit căreia Kremlinul „nu era pregătit să facă faţă noului scenariu”.

Potrivit lui Markov, frământările se vor propaga: „Acest eşec grav înseamnă renunţarea la vechea strategie şi găsirea uneia noi. Conducerea militară nu are nimic de spus momentan, dar este destul de clar că va trebui declanşată o escaladare a acţiunilor de război. Nu putem lupta aşa cum am făcut-o până acum”.

Comenteaza