Putin nu vede la orizont o pace cu Ucraina. Liderul rus acuză Kievul

Putin nu vede la orizont o pace cu Ucraina. Liderul rus acuză Kievul
| Foto: dw.com

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că Moscova nu vede nicio dorinţă din partea Ucrainei de a îndeplini termenii a ceea ce el a descris ca fiind un acord preliminar de pace convenit în martie.

Putin, care s-a adresat reporterilor în comentarii televizate după o vizită în Iran, a declarat că Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite se oferă să medieze conflictul dintre Rusia şi Ucraina.

Nu a existat un răspuns imediat din partea guvernului ucrainean la comentariile făcute de Putin în primele ore ale zilei de miercuri.

Putin, întrebat despre o posibilă întâlnire cu preşedintele ucrainean Zelenski, a declarat că Kievul nu a respectat termenii unui acord de pace preliminar despre care a spus că a fost "practic obţinut" în martie, fără a detalia.

"Rezultatul final, desigur... depinde de dorinţa părţilor contractante de a pune în aplicare acordurile la care s-a ajuns. Astăzi vedem că puterile de la Kiev nu au o astfel de dorinţă", a declarat Putin.

Liderul de la Kremlin s-a întâlnit marţi, la Teheran, cu liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, aprofundând legăturile dintre cele două ţări care se află amândouă sub sancţiuni occidentale.

În timpul vizitei în Iran, Putin s-a întâlnit, de asemenea, cu preşedintele turc Tayyip Erdogan pentru a discuta despre un acord care ar relua exporturile de cereale din Marea Neagră ale Ucrainei, blocate acum de Rusia.

Comenteaza