Reacția lui Putin, după explozia podului din Crimeea: „Act terorist planificat de serviciile speciale ucrainene”

Reacția lui Putin, după explozia podului din Crimeea: „Act terorist planificat de serviciile speciale ucrainene”
| Foto: dw.com

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a declarat duminică că explozia de pe un pod cheie care leagă Crimeea de Rusia continentală a fost un act terorist planificat de serviciile speciale ucrainene.

"Nu există nicio îndoială. Acesta este un act de terorism care vizează distrugerea unei infrastructuri civile de importanţă critică", a declarat Putin într-o înregistrare video pe canalul Telegram al Kremlinului. "Acest lucru a fost conceput, executat şi ordonat de serviciile speciale ucrainene".

Putin s-a întâlnit cu Alexander Bastrykin, şeful Comitetului de Investigaţii al Rusiei, care a prezentat concluziile unei anchete privind explozia şi incendiul de sâmbătă de pe pod, relatează agenţia de presă Reuters.

O explozie puternică a avariat podul Crimeii, legătură strategică între Rusia continentală şi peninsula ucraineană anexată ilegal de Moscova în 2014, în ceea ce pare să fie o lovitură incredibilă asupra unui simbol al ambiţiilor preşedintelui rus Vladimir Putin de a controla Ucraina.

Avarierea podului dă o altă lovitură gravă efortului de război al Rusiei în Ucraina, perturbând o rută crucială de aprovizionare.

Comenteaza