Reacția lui Zelenski, după ce Biden a acuzat Rusia de genocid: „Cuvinte adevărate ale unui lider adevărat”

Reacția lui Zelenski, după ce Biden a acuzat Rusia de genocid: „Cuvinte adevărate ale unui lider adevărat”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a mulţumit într-un tweet, preşedintelui american Joe Biden pentru că a folosit cuvântul "genocid" pentru a descrie invazia rusă în Ucraina.

"A numi lucrurile pe nume este esenţial pentru a ţine piept răului. Suntem recunoscători pentru asistenţa americană oferită până acum şi avem nevoie urgentă de mai multe arme grele pentru a preveni alte atrocităţi ruseşti", a scris Zelenski, potrivit CNN.

Biden a folosit pentru prima dată acest cuvânt în timpul unui discurs în statul Iowa.

"Bugetul familiei dumneavoastră, capacitatea voastră de a vă umple rezervorul, nimic din toate acestea nu ar trebui să depindă de faptul că un dictator declară război şi comite un genocid la o jumătate de lume distanţă", a spus preşedintele SUA.

Biden şi-a reiterat apoi declaraţia mai târziu, spunând reporterilor că "a devenit din ce în ce mai clar că Putin încearcă pur şi simplu să elimine chiar şi ideea de a fi ucrainean".

Zelenski a acuzat Rusia de comiterea unui genocid săptămâna trecută, după ce un număr semnificativ de cadavre de civili au fost descoperite la Bucea în urma retragerii trupelor ruseşti. "Într-adevăr. Acesta este un genocid", a declarat Zelenski într-un interviu pentru emisiunea "Face the Nation" de la CBS News din 3 aprilie

. Alţi lideri mondiali, cum ar fi Boris Johnson şi Andrzej Duda, au folosit, de asemenea, cuvântul "genocid" pentru a descrie acţiunile Rusiei în Ucraina.

Comenteaza