Video Rechin de peste 3 metri filmat aproape de țărm, pe o insulă din Grecia

Rechin de peste 3 metri filmat aproape de țărm, pe o insulă din Grecia

Turiștii din insula Kos au ieșit din apă panicați, când au văzut un rechin monstru, de aproximativ trei metri și jumătate lungime.

Imagini arată prădătorul învârtindu-se cu aripioarele ieșite din mare, pe plaja Kamari, în Kos. Martorul ocular Jackie Jones, în vârstă de 60 de ani, a spus că prădătorul „înota în sus și în jos” la doar 50 de metri de țărm, determinându-i pe înotătorii panicați să iasă din apă.

Jackie a spus în exclusivitate pentru Sun Online: „Tocmai am ieșit din apă și mă bucur că am făcut-o – nu am vrut să fiu următoarea lui masă. Soțul meu a văzut ceva în apă și a crezut că este cineva care face snorkeling. Dar ne-am ridicat și am putut vedea că era destul de clar o înotătoare.

A fost foarte îngrijorător pentru că, evident, mai erau oameni în apă. Se hrănea în mod clar pentru că era la suprafață și îi puteai vedea înotătoarea și coada răsturnându-se. Am avut o viziune oribilă că în orice moment cineva în apă va dispărea.”

Chiar dacă văzând fiara Jackie și-a amintit de recentele atacuri ale rechinilor din Egipt de acom o lună, în care şi o româncă a fost ucisă, aceasta a spus că cuplul este hotărât să se întoarcă pe insula lor preferată.

„Venim în Kos de 20 de ani și nu am văzut niciodată așa ceva. A doua zi ne-am întors la plajă – doar am stat la o distanță ușoară pentru a ieși repede. Verificam și căutam în mod constant dacă era în golf, dar nu era. Cu siguranță ne vom întoarce pe insulă. Nu ne-a descurajat deloc să mergem.”

Deși autorităţile ar vrea să se păstreze rezervate cu privire la ce anume ar fi fost animalul din filmare, martorii au afirmat ferm că acesta era un rechin, scrie greekcitytimes.com.

Kos este o insulă mică, aflată în sudul Greciei, la doar 8 kilometri de Bodrum, Turcia, preferată şi de turiştii români pentru petrecerea vacanţelor. Principalul oraș este Kos Town, iar insula are o populație de 30.000 de locuitori.

Comenteaza