Român lovit mortal de mașină în Italia. Șoferul vinovat nu a oprit: „Am crezut că am lovit un animal”

Român lovit mortal de mașină în Italia. Șoferul vinovat nu a oprit: „Am crezut că am lovit un animal”

Un român în vârstă de 44 de ani a murit după ce a fost lovit de mai multe mașini și făcut bucăți pe o șosea, în provincia Viterbo, regiunea Lazio.

Accidentul a avut loc în seara de duminică, 22 ianuarie. Bărbatul mergea pe marginea șoselei „Aurelia”, în zona localității Montalto di Castro, provincia Viterbo, regiunea Lazio, când a fost lovit din spate de un autoturism Citroen C5, care l-a aruncat pe partea opusă a șoselei unde mai multe autovehicule au trecut peste corpul bărbatului român.

Trupul românului a fost făcut bucăți și era de nerecunoscut. Un martor a spus că pe șosea „erau doar bucăți și sânge”.

La volanul autoturismului Citroen se afla M.M., un bărbat în vârstă de 56 de ani din Civitavecchia, care nu s-a oprit la locul accidentului, dar s-a prezentat în scurt timp la carabinieri. „Am crezut că am lovit un animal”, s-a justificat el pentru faptul că a fugit și nu a oprit să acorde victimei primul ajutor, scrie Rotalianul.com.

Medicul legist a confirmat, însă, că Ioan Pușcașu a decedat imediat după ce a fost lovit de prima mașină. 

Întrucât cauzele decesului au fost clare, procurorul nu a considerat necesar să se efectueze o autopsie asupra a ceea ce a mai rămas din bietul trup al victimei. În schimb, a dispus o evaluare tehnică pentru a clarifica dinamica accidentului.

Ioan Pușcașu ar fi împlinit 45 de ani pe data de 29 ianuarie. Bărbatul, originar din județul Botoșani, a lăsat în urma sa un băiat de 14 ani. Rămășițele sale pământești au fost repatriate duminică în România, pentru înmormântare.

Comenteaza