Rușii jefuiesc proprietăți, fură mașini sau aparatură electrocasnică și alimente, scrie presa din Ucraina

Rușii jefuiesc proprietăți, fură mașini sau aparatură electrocasnică și alimente, scrie presa din Ucraina

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei raportează că invadatorii ruși jefuiesc proprietăți, fură mașini sau chiar aparatură electrocasnică și alimente pe care le trimit apoi în Rusia, scrie pravda.com.ua.

Presa locală din Ucraina relatează că soldații ruși au trecut la jafuri, citând Statul Major al Forțelor Armate. „Ocupatorii continuă să terorizeze populația locală și să jefuiască în teritoriile ocupate temporar.

Inamicul exportă în Federația Rusă electrocasnice, automobile, alimente și alte resurse materiale. Au existat numeroase cazuri de ocupanți ruși care au desfășurat personal, arme și echipamente pe infrastructura civilă”. 

”În ceea ce privește invadatorii, aceștia continuă să înroleze cu forța oameni în teritoriile ocupate temporar din regiunile Donețk și Lugansk.

Potrivit informațiilor disponibile, bărbații cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani din zona Stanychno-Luhansk au fost înștiințați să se prezinte până în 1 aprilie 2022 la departamentul local de poliție pentru „înregistrare”.

Motivele unei astfel de „înregistrări” nu sunt explicate, dar par să fie legate de următorul val de mobilizare pentru Corpul 2 de Armată care urmează să fie trimis în zonele de luptă”, raportează Statul Major al Forțelor Armate.

Comenteaza