Rusia le dă un nou ULTIMATUM trupelor ucrainene din Mariupol: Să depună armele până la ora 13, pe 20 aprilie

Rusia le dă un nou ULTIMATUM trupelor ucrainene din Mariupol: Să depună armele până la ora 13, pe 20 aprilie
| Foto: https://gmk.center/

Ministerul rus al Apărării le-a dat luptătorilor ucraineni, aflați într-un complex industrial din orașul-port asediat Mariupol, un nou ultimatum, potrivit Reuters, citată de BBC News

Este deja al treilea ultimatum primit de la ruşi de către luptătorii ucraineni din Mariupol care s-au adăpostit, alături de mulţi civili, în combinatul siderurgic Azovstal de la malul Mării Azov. 

„Forțele armate ale Rusiei, bazate exclusiv pe principii umanitare, propun din nou ca luptătorii batalioanelor naționaliste și mercenarilor străini să își înceteze operațiunile militare de la ora 14:00, ora Moscovei (13:00, ora locală), pe 20 aprilie, și să depună armele”, a spus Ministerul rus al Apărării.

Nici un soldat ucrainean nu a acceptat marți aceeași ofertă, a spus ministerul într-un comunicat. Rușii încearcă să ia cu asalt oțelăria Azovstal din Mariupol, unde s-a vorbit că s-ar adăposti nu doar că trupele de ucraineni care rezistă, ci şi mulţi civili.

Într-o postare pe Telegram, Consiliul orășenesc Mariupol a spus că, în ciuda avantajului multor trupe rusești din oraș, ruşii încă nu au reușit să ocupe Mariupolul, așa că doresc să facă una cu pământul combinatul siderurgic. Acesta a mai spus că Rusia nu a fost descurajată de faptul că și civilii se refugiază în complex.

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a declarat că situația a rămas „cât de dură posibil, fără nicio schimbare”, iar soarta a zeci de mii de civili din oraş rămâne necunoscută.

Comenteaza