Foto Ruşii au bombardat zone civile din Herson în Ajunul Crăciunului. 10 morţi şi 58 de răniţi. Zelenski: "NU sunt imagini cu conţinut sensibil. Asta e adevărata viaţă a Ucrainei"

Ruşii au bombardat un loc frecventat sâmbătă dimineaţa de civilii din Herson, oraş eliberat în 11 noiembrie de către armata ucraineană după opt luni de ocupaţie rusă.

Oraşul Herson, care se află sub controlul Ucrainei de la jumătatea lunii noiembrie, este ţinta regulată, în ultimele săptămâni, a unor atacuri ruseşti care vizează mai ales instalaţii energetice, arată news.ro.

”Sâmbătă dimineaţa, în Ajunul Crăciunului, în centrul oraşului. Astea nu sunt instalaţii militare. Ăsta nu e război după regulile stabilite. Asta e teroare, este ucidere pentru a intimida şi a-ţi (satisface) plăcerea”, denunţă Volodimir Zelenski pe reţele de socializare.

Adjunctul administraţiei prezidenţiale Kirilo Tîmoşenko a anunţat ”cel puţin cinci morţi şi 20 de răniţi” în acest bombardament. ”Lumea trebuie să vadă şi înţeleagă împotriva cărui rău absolut luptăm”, deplânge Volodimir Zelenski.

”Acestea NU sunt imagini cu conţinut sensibil. Asta e adevărata viaţă a Ucrainei şi ucrainenilor” de zece luni de război, subliniază preşedintele ucrainean, care postează imagini care surprind victimele atacului şi amploarea pagubelor, dar şi alţi ucraineni care erau cu plasele în mână şi se aflau la cumpărături în timp ce zona fusese bombardată. 

Ultimul raport arată că cel puțin 10 persoane au fost ucise în urma atacurilor cu rachete rusești în ajunul Crăciunului în orașul ucrainean Herson, iar alte 58 de persoane au fost rănite în atacul pe care Kievul l-a condamnat ca fiind o crimă din plăcere a ruşilor.

ZIUA de CLUJ a blurat imaginile pubilicate de preşedintele ucrainean în mod special zonele unde se observau oamenii ucişi care zăceau întinşi pe stradă, imediat după bombardament. 

Comenteaza