Rușii au năvălit în combinatul Azovstal din Mariupol unde încă se află sute de civili. Au loc lupte sângeroase

Rușii au năvălit în combinatul Azovstal din Mariupol unde încă se află sute de civili. Au loc lupte sângeroase
| Foto: https://www.tellerreport.com/

Comandantul regimentului Azov a transmis că au loc bătălii sângeroase în interiorul combinatului Azovstal după ce ruşii au năvălit înăuntru, a transmis digi24.ro. În combinat încă se află sute de civili printre care şi zeci de copii. 

Un comandant ucrainean de la combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol a spus că se desfășoară „bătălii sângeroase” cu forțele ruse în interiorul complexului după ce acestea au încălcat perimetrul, chiar dacă Rusia a declarat că va deschide coridoare de evacuare din fabrică joi. 

Comandantul Regimentului Azov din uzina Azovstal, locotenent-colonelul Denys Prokopenko, a spus că în complex se desfășoară „bătălii grele și sângeroase” după ce forțele ruse au năvălit în uzină.

Primarul de la Mariupol, Vadim Boichenko, a declarat miercuri că au început noi bătălii în fabrica unde sute de civili - inclusiv 30 de copii - sunt încă prinși în interior împreună cu ultimii apărători ucraineni din oraș.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că 344 de persoane au fost evacuate miercuri din Mariupol și zonele învecinate către Zaporijie. El a cerut, de asemenea, încetarea focului pentru evacuarea celor blocați la Mariupol, în special femeile și copiii care sunt încă în combinatul siderurgic Azovstal.

Comenteaza