Foto Sean Penn i-a dat Oscarul său lui Zelenski

Sean Penn i-a dat Oscarul său lui Zelenski
Sean Penn i-a dat Oscarul său lui Zelenski
Sean Penn i-a dat Oscarul său lui Zelenski
Sean Penn i-a dat Oscarul său lui Zelenski
Sean Penn i-a dat Oscarul său lui Zelenski

Cunoscutul actor american Sean Penn s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski în Kiev și i-a adus acestuia statueta sa Oscar, pentru a o păstra până la sfârşitul războiului ca simbol al credinţei în victoria Ucrainei.

Actorul și regizorul, în vârstă de 62 de ani, este un susținător vocal al Ucrainei încă de la începutul războiului și aceasta a fost a treia sa vizită la Kiev.

Sean Penn s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și i-a înmânat premiul său Oscar, spunându-i să il returzeze după ce Ucraina va câștiga războiul.

„Acesta este pentru tine”, i-a spus Penn lui Zelenski. „Este doar o un obiect, o prostie simbolică, dar dacă știu că este aici cu tine...”, a spus Sean Penn. „Când câștigi, adu-l înapoi în Malibu. Mă voi simți mult mai bine știind că o bucată din mine este aici”, a conchis el. 

Zelenski, fost actor înainte de a intra în politică, a fost măgulit și a acceptat statueta Oscar, descriind-o drept o „mare onoare”.

La rândul său, Zelenski i-a înmânat lui Sean Penn Ordinul de Merit gradul III pentru a-i mulțumi „pentru sprijinul său sincer și contribuția semnificativă la popularizarea Ucrainei în lume”.

"Suntem extrem de recunoscători tuturor oamenilor care au venit în persoană pentru a sprijini Ucraina şi pe cetăţenii noştri. Şi ne-am dorit să avem un loc datorită căruia generaţiile actuale şi viitoare de ucraineni să-şi amintească de acei oameni curajoşi care au fost alături de Ucraina de la bun început", a spus preşedintele ucrainean. 

De asemenea, Zelenski şi Penn au vizitat şi Walk of the Brave din Piaţa Constituţiei unde, lângă numele mai multor lideri mondiali care au ajutat Ucraina în acest război, există şi o placă cu numele lui Sean Penn.

Zelenski a subliniat că plimbarea pe această alee începe tocmai cu placa dedicată actorului şi regizorului american, care a vizitat Ucraina în prima zi a invaziei ruse, pe 24 februarie, pentru a documenta evenimentele din ţară şi a transmite lumii adevărul despre ceea ce se întâmplă.

Sean Penn a spus că este o mare onoare pentru el, iar acest loc va fi de acum înainte unul dintre cele mai emblematice din viaţa lui, alături de locurile în care s-au născut fiica şi fiul său, de care este foarte mândru.

Comenteaza