Sean Penn s-a gândit să se alăture rezistenței Ucrainei împotriva trupelor rusești

Sean Penn s-a gândit să se alăture rezistenței Ucrainei împotriva trupelor rusești

Sean Penn a reușit să părăsească Ucraina la începutul invaziei după ce a mers pe jos mai mulți kilometri. Celebrul actor Sean Penn recunoaște că i-a trecut prin cap să se alăture rezistenței împotriva trupelor ruseşti. 

„Am fost la benzinăria din Brentwood zilele trecute și acum mă gândesc să iau armele împotriva Rusiei? Ce dracu se întâmplă?” a spus el la ediția inaugurală a noii reviste trimestriale Hollywood Authentic, citat de variety.com

Actorul american a a declarat că nu ar fi părăsit Ucraina dacă ar fi avut o armă în mână. Singurul motiv pentru care și-ar fi șederea în Ucraina „ar fi fost acela ca eu să țin o pușcă în mână”. ”Deci, din locul în care mă aflu în viață nu pot face asta, dar dacă ai fost în Ucraina și ai văzut războiul trebuie să-ți treacă prin minte. Și te gândești ce secol este acesta?”, a mai declarat actorul american.

Sean Penn este cunoscut pentru implicarea sa în criza din Ucraina. Acesta a mers la Kiev, la începutul lunii februarie, pentru a filma un documentar despre invazia rusă, dar a fost nevoit să părăsească Ucraina pe jos, după ce situația s-a agravat. În plus, actorul sprijină refugiații ucraineni din Polonia prin calitatea sa de co-fondator al organizație neguvernamentale CORE pentru asistență în caz de criză. 

Penn, care se afla în Ucraina la filmarea unui documentar în februarie l-a întâlnit personal pentru prima dată pe președintele Volodimir Yelenski cu o zi înainte de invadarea Rusiei și a spus că „a fost cu el în timpul invaziei, în prima zi.”
 
Penn a avut un moment controversat și înainte de gala Premiilor Oscar, când a ameninţat că-şi distruge trofeele, dacă lui Volodimir Zelenski nu i se va permite să vorbească în cadrul evenimentului.

Comenteaza