Despre secretele laboratorului din Wuhan, într-un raport al Departamentului de Stat al SUA

Despre secretele laboratorului din Wuhan, într-un raport al Departamentului de Stat al SUA
| Foto: Nicolas Asfouri / AFP - Getty Images

După un an de certuri și negocieri despre originea SARS-Cov-2, o echipă internațională formată din 13 cercetători ai OMS a ajuns în Wuhan, în epicentul dezastrului, ca să afle originile virusului.

Șeful epidemiologilor din Chinei a spus pentru NBC că Organizația Mondială a Sănătății trebuie să se uite în altă parte.

Americanii susțin în raport că, în laboratorul din Wuhan, erau studiate virusuri asemănătoare cu cel responsabil de pandemia pe care o traversăm, inclusiv unul prelevat în 2013 dintr-o peșteră, după ce mai mulți mineri chinezi au murit din cauza unei boli asemănătoare SARS.

Oficialii chinezi au încercat mult timp să redeseneze istoria virusului. Avem nevoie de un angajament vizavi de transparență și deschidere. Mizele sunt mari. Urmărirea originii virusului ar putea dura luni sau chiar mai mult.

Nu este foarte clar ce poate să strângă echipa OMS zilele acestea din China, dar Statele Unite cer să fie intervievați și cercetătorii din laboratorul din Wuhan, care erau bolnavi în toamna lui 2019, înainte de primul caz identificat înainte de pandemie, cercetători care aveau aceleași simptome.

SUA susțin oficial în raport că, din 2017, Institutul din Wuhan a colaborat cu Armata Chinei, a făcut cercetări clasificate, inclusiv experimente pe animale

“În ciuda faptului că Institutul de Virologie din Wuhan s-a prezentat ca o instituție civilă, SUA au stabilit că institutul a colaborat la proiecte secrete cu Armata Chinei. Institutul s-a angajat în cercetări clasificate, inclusiv experimente pe animale de laborator, în numele armatei chineze încă din 2017”, spune raportul Departamentului de Stat al SUA.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza