Șeful Pentagonului, avertisment de zile mari: „Următorul mare război va fi foarte diferit”

Șeful Pentagonului, avertisment de zile mari: „Următorul mare război va fi foarte diferit”
| Foto: Aleph News

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin,a spus că Statele Unite se pregătește de război care va fi asemănător cu „vechile războaie” care au fost acum mult timp în Pentagon.

Astfel, Austin a solicitat valorificarea progreselor tehnologice şi o mai bună integrare a operaţiunilor militare la nivel global pentru a „înţelege mai repede, a decide mai repede şi a acţiona mai repede”.

În timpul unei călătorii la Comandamentul SUA din Zona Pacific, cu baza în Hawaii, Lloyd Austin a declarat: „Modul în care luptăm în următorul război major va fi foarte diferit de modul în care am luptat în războaiele din trecut”. Însă, în ciuda afirmațiilor sale, secretarul Apărării nu a menţionat în mod explicit rivali precum China sau Rusia.

Între timp, armata SUA a început să-și retragă efectivele militare din Afganistan, la ordinele președintelui Joe Biden. Austin a recunoscut că a petrecut „majoritatea ultimelor două decenii executând ultimul dintre vechile războaie”.

„Nu putem prezice viitorul. Deci, ceea ce avem nevoie este amestecul potrivit de tehnologie, concepte operaţionale şi capabilităţi, toate legate între ele într-un mod de reţea atât de credibil, atât de flexibil şi atât de formidabil încât va face ca orice adversar să se oprească”, a mai spus șeful Pentagonului. Prevenirea unui conflict ar însemna crearea de „avantaje pentru noi şi dileme pentru ei”, a spus el, potrivit alephnews.ro

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza