Serghei Lavrov vorbește despre relația actuală dintre China și Rusia: ,,Cooperarea va deveni mai puternică"

Serghei Lavrov vorbește despre relația actuală dintre China și Rusia: ,,Cooperarea va deveni mai puternică"
| Foto: digi24.ro / Arhivă: poligonul Smârdan

 Serghei Lavrov a vorbit despre relația dintre China și Rusia, în urma izbucnirii războiului dintre Rusia și Ucraina.

China a ajutat foarte mult Rusia din punct de vedere financiar în momentul în care aceasta a fost sancționată de națiounile occidentale, în urma invadării țării cu care se află acum în război.

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe a spus că această cooperare va deveni mai puternică, pentru că într-un moment în care Occidentul subminează în mod flagrant bazeele pe care se bazează sistemul național.

„Această cooperare va deveni mai puternică, pentru că într-un moment în care Occidentul subminează în mod flagrant toate bazele pe care se bazează sistemul internațional, desigur că noi, ca două mari puteri, trebuie să ne gândim cum să continuăm în această lume", a menționat Serghei Lavrov.

Ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse a mai menționat că orice încărcătură care va intra intra pe teritoriul Ucrainei va deveni o țintă legitimă.

”Am spus foarte clar că orice încărcătură care va intra pe teritoriul Ucrainei, pe care o vom considera (că transportă) arme, va deveni o ţintă legitimă”, a mai spus Serghei Lavrov, potrivit spynews.ro.
 
 
 
 

Comenteaza