Soldații din armata lui Putin se plâng că fac foamea pe frontul din Ucraina

Soldații din armata lui Putin se plâng că fac foamea pe frontul din Ucraina

Rusia nu reuşeşte să îşi înlocuiască trupele epuizate, iar soldaţii se plâng de foame, de fig şi spun că sunt epuizaţi. Totodată aceştia spun că nu au parte de sprijin medical. 

Asaltul Rusiei în estul Ucrainei a adus Moscovei un relativ succes pe câmpul de luptă, însă aceste câștiguri au venit la pachet și cu nemulțumiri din partea soldaților trimiși de Putin în țara vecină.

După mai bine de 100 de zile de război, luptătorii ruși dau semne de epuizare și cer o anchetă privind condițiile precare de pe front. „Am suferit de foame și de frig. Pentru o perioadă semnificativă, am fost lipsiți de orice sprijin material, medical sau alimentar”, se plâng militarii din armata lui Putin, relatează The Guardian.

În două videoclipuri, luptătorii din estul Ucrainei controlate de ruși s-au plâns de condițiile proaste și termenii lungi de serviciu pe front, care duc la epuizare. „Personalul nostru s-a confruntat cu foamea și frigul”, au spus luptătorii din regimentul 113 controlat de ruși de la Donețk într-un videoclip postat online. „Pentru o perioadă semnificativă, am rămas fără suport material, medical sau alimentar.”

Într-un interviu, un soldat rus care luptase în apropiere de Kiev, Harkov și acum se afla în estul Ucrainei, s-a plâns de epuizare, spunând că a contactat chiar un avocat și s-a plâns că nu și-a văzut soția de luni de zile.

Remarcile sale sunt în concordanță cu rapoartele despre dificultățile Rusiei în a-și rota trupele epuizate. Eforturile de înrolare au fost împiedicate, deoarece Rusia nu a declarat în mod deschis război Ucrainei. Kremlinul a continuat să insiste să o numească „operațiune militară specială”.

Comenteaza