Soldaţii israelieni au pătruns în Fâşia Gaza joi noaptea. Bombardament masiv din aer și de la sol

Soldaţii israelieni au pătruns în Fâşia Gaza joi noaptea. Bombardament masiv din aer și de la sol
| Foto: worldnewzinfo.com

Armata israeliană a trimis, în cursul nopţii de joi spre vineri, militari în teritoriul palestinian Fâşia Gaza, în contextul conflictului cu organizaţiile islamiste Hamas şi Jihadul Islamic, afirmă surse citate de presa israeliană.

„Aviaţia israeliană şi trupele terestre desfăşoară un atac în Fâşia Gaza”, a declarat armata într-un mesaj scurt, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al armatei, Jonathan Conricus, a confirmat că soldaţi israelieni au pătruns în enclava palestiniană. Înaintea intrării în Fâșia Gaza, armata israeliană a bombardat zona masiv. Au fost folosite avioane de vânătoare, drone, artilerie și tancuri, scrie Times of Israel.

Deocamdată, nu este vorba de o invazie, dar militari israelieni au pătruns în Fâşia Gaza în cadrul operaţiunilor antiteroriste, în eforturile de a opri atacurile cu rachetă spre teritoriul israelian, au declarat surse citate de publicaţiile Haaretz şi Times of Israel, citate de Mediafax.

Este prima dată de la izbucnirea confruntărilor dintre Israel şi grupuri islamiste palestiniene când militari israelieni pătrund în Fâşia Gaza.

În tot acest timp, Hamas continuă să lanseze rachete către teritoriul israelian. Organizația islamistă a anunțat că a tras alte 50 de rachete joi noaptea.

Comenteaza