SpaceX și NASA, lansare reușită. Donald Trump l-a felicitat pe Elon Musk

SpaceX și NASA, lansare reușită. Donald Trump l-a felicitat pe Elon Musk
| Foto: voltron.voanews.com

NASA și SpaceX au lansat cu succes, sâmbătă, o capsulă cu doi astronauți americani la bord către Staţia Spaţială Internaţională, aceasta fiind prima misiune în cosmos cu echipaj uman, care pleacă de pe teritoriul SUA, după o pauză de nouă ani.

Este o misiune istorică, pentru că a fost primul zbor cu echipaj uman al companiei lui Elon Musk şi este, de asemenea, pentru prima oară când NASA trimite în spaţiu astronauţi la bordul unei navete a unei companii private. Pentru Statele Unite reuşita acestei misiuni reprezintă un pas crucial pe drumul către independența de Rusia pentru accesarea Stației Spațiale şi un motiv de mândrie naţională.

Primul schimb de mesaje între astronauți și Centrul NASA, după lansare

„Bob, Doug, în numele în numele întregii echipe de lansare vă mulțumim că ați zburat cu Falcon9. Călătorie plăcută și o misiune minunată!”
„Mulțumim! Felicitări și vouă și întregii echipe pentru primul zbor cu oameni la bord pentru Falcon9, a fost incredibil. Apreciem toată munca grea și mulțumim pentru minunata călătorie în spațiu”.
„Recepționat”. 
„Suntem mândri de voi și de restul echipei, mulțumim pentru ce ați făcut pentru noi, pentru că ați readus America în spațiu de pe coasta Floridei”.

Statele Unite și-au reluat locul de lider al lumii, a declarat cu mândrie Donald Trump după succesul lansării primei misiuni SpaceX cu echipaj uman. Președintele american l-a felicitat și pe Elon Musk, care era în primul rând al audienței. Iar Donald Trump a vorbit și despre ținta ambițioasă a programului spațial american - Marte. Nu în ultimul rând, a anunțat că în curând, SUA vor avea cele mai grozave arme imaginate vreodată în istorie.

„Încă o dată, cu mândrie, am lansat astronauți americani la bordul unei rachete americane chiar de aici, de pe tărâm american. În timp ce inaugurăm o nouă eră a călătoriilor spațiale cu echipaj uman, ni se reamintește că America depășește mereu mari provocări. Națiunea noastră este binecuvântată, sunt rezerve nelimitate de talent, tenacitate și hotărâre.

SpaceX a devenit prima companie privată care trimite oameni pe orbita terestră. Elon Musk, felicitări, felicitări, Elon. (Elon Musk s-a ridicat de pe scaun, s-a înclinat către Donald Tump, apoi s-a întors către audiență și a făcut o reverență, în aplauzele acesteia - n.r.)

Am reușit să creăm ceva ce toată lumea invidiază, iar în curând vom ajunge pe Marte și în curând vom avea cele mai grozave arme imaginate vreodată în istorie! Am văzut deja proiectele și nu îmi vine să cred. Statele Unite și-au reluat locul prestigios de lider al lumii. Cum s-a spus des, nu poți să fii numărul unu pe Pământ, dacă ești numărul doi în spațiu.

Dumnezeu să ne binecuvânteze astronauții curajoși, care se avântă acum pe cer. Dumnezeu să binecuvânteze bărbații și femeile de la NASA. Dumnezeu să binecuvânteze America!” - și-a încheiat Donald Trump alocuțiunea, scrie Digi24.

Comenteaza