Spania a ridicat starea de alertă şi restricţiile de călătorie pentru europeni

Spania a ridicat starea de alertă şi restricţiile de călătorie pentru europeni
| Foto: theleader.info

Spania a renunţat la starea de alertă în noaptea de sâmbătă spre duminică. Din 21 iunie turiştii europeni nu vor mai fi obligaţi să respecte perioada de carantină la intrarea în ţară. De la 1 iulie Spania va redeschide graniţele pentru toţi vizitatorii.

Cetăţenii spaţiului european nu vor mai fi obligaţi să respecte perioada de carantină la sosirea în Spania. Starea de alertă instituită pe 14 martie a fost ridicată în noaptea de 20 spre 21 iunie, anunţă Mediafax.

Din 21 iunie, porturile şi aeroporturile spaniole vor primi fără restricţii pe turiştii europeni. Graniţa cu Franţa va fi redeschisă în timp ce frontiera cu Portugalia va rămâne închisă până pe 1 iulie. Tot atunci va fi permis accesul tuturor turiştilor indiferent de naţionalitate.

Cu toate acestea, turiştii vor trebui să respecte regulile de prevenţie din timpul pandemiei. Masca este obligatorie în spaţiile închise şi când nu este posibilă respectarea distanţei sociale în spaţii deschise.

Peste 600 de angajaţi din cadrul Ministerului Sănătăţii vor fi delegaţi în aeroporturi pentru a controla călătorii care intră în ţară. La sosire vor fi întrebaţi de ţara de provenienţă şi le va fi măsurată temperatura.

Spania este printre cele mai afectate ţări de coronavirus din lume, cu peste 28.000 de cazuri de deces.

Comenteaza