„Torturați cu ace înfipte în răni”. Şi-a cerut iubita în căsătorie în buncărele de la Azovstal

„Torturați cu ace înfipte în răni”. Şi-a cerut iubita în căsătorie în buncărele de la Azovstal

Un luptător ucrainean rănit grav la Azovstal, care a fost capturat de ruși, s-a întors la logodnica sa. Acesta a povestit torturile la care i-au supus soldaţii ruşi: ace înfipte în răni.

Tork face parte din regimentul Azov și a luptat pentru apărarea orașului-port Mariupol. Împreună cu restul apărătorilor ucraineni, a ajuns în captivitatea rușilor. Tork nu a vrut să se predea, dar spune că a avut încredere în decizia comandantului său. Aceștia au fost trimiși la un centru de detenție de pe teritoriul controlat de ruși. Acolo lipseau medicamentele.

Rușii ar fi încercat să obțină declarații incriminatorii de la prizonierii de război cu privire la comandantul Regimentului Azov Denis Prokopenko. Aceștia ar fi folosit inclusiv tortura în timpul interogatoriilor. Una dintre metode a fost introducerea unor ace în răni, spune Tork. 

În ziua schimbului de prizonieri, soldaților nu li s-a spus unde merg, ci pur și simplu au fost treziți dimineața și li s-a spus să plece. După ce a ajuns pe teritoriul controlat de Ucraina, Tork a fost dus la spital, unde a fost îngrijit.

Soldatul ucrainean s-a întors acum la logodnica sa, pe care a cerut-o în căsătorie în timp ce se afla în buncărele de la Azovstal.

Comenteaza