Tragedie aviatică în Nepal. Cel puțin 40 de persoane și-au pierdut viața

Tragedie aviatică în Nepal. Cel puțin 40 de persoane și-au pierdut viața
| Foto: Reuters

Un avion de pasageri s-a prăbușit în cursul dimineții în Nepal, la aproximativ 200 de km de capitala Kathamandu. 

Cel puţin 40 de persoane şi-au pierdut viaţa duminică din cauza prăbuşirii unui avion de pasageri al companiei Yeti Airlines în oraşul Pokhara, aflat la circa 200 de kilometri nord-vest de capitala nepaleză Kathmandu, a anunţat Autoritatea nepaleză pentru aviaţie civilă, transmit Reuters, DPA şi AFP.

''Operaţiunile de salvare sunt în desfăşurare'', a declarat Jagannath Niroula, purtător de cuvânt al Autorităţii nepaleze pentru aviaţie civilă.

Avionul decolase din capitala Kathmandu şi s-a prăbuşit între vechiul şi noul aeroport din oraşul Pokhara.

Cotidianul local Kathmandu Post a relatat că în avion, un model ATR-72 care aparţinea companiei Yeti Airlines, se aflau 68 de pasageri şi patru membri ai echipajului.

Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al companiei aeriene Yeti Airlines, Sudarshan Bartaula, care a precizat că printre pasageri se aflau zece cetăţeni străini.

Conform website-ului FlightRadar24, avionul era în funcţiune de 15 ani.

Avionul ATR72 este un bimotor cu propulsie turbo, produs de un joint venture între Airbus şi compania italiană Leonardo. Potrivit website-ului companiei Yeti Airlines, aceasta are o flotă de şase avioane ATR72-500.

Postul local de televiziune a transmis imagini pe care se vedeau coloane de fum negru înălţându-se de la locul prăbuşirii avionului.

Accidentele aeriene sunt relativ frecvente în Nepal, ţară unde se află opt dintre cei mai înalţi 14 munţi din lume, inclusiv Everest, şi unde condiţiile meteorologice se pot schimba brusc.

Premierul nepalez Pushpa Kamal Dahal a convocat o reuniune de urgenţă a cabinetului său după acest incident aviatic.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza