Ucraina a efectuat o operațiune specială în Crimeea, regiune ocupată de ruși

Ucraina a efectuat o operațiune specială în Crimeea, regiune ocupată de ruși
| Foto: hotnews.ro

Serviciul de informaţii militare al Ucrainei (GUR) anunță că în timpul nopții a fost efectuată o operațiune specială de debarcare în Crimeea, teritoriu anexat ilegal de Rusia în 2014.

"În cadrul operațiunii speciale, personalul a fost debarcat pe teritoriul peninsulei. Direcția Principală de Informații în cooperare cu Marina a efectuat o operațiune specială, scopul a fost atins, nu au existat victime în rândul personalului.

Operațiunea specială continuă, nu dezvăluim toate detaliile, sunt pierderi în rândul personalului inamic, precum și în rândul echipamentelor și vehiculelor sale. Informațiile despre numărul victimelor sunt în curs de clarificare", a spus Andriy Yusov, purtător de cuvânt GUR, conform hotnews.ro.

De asemenea, în urmă cu o zi, forțele ucrainene au revendicat distrugerea unui sistem de apărare antiaeriană S-400 al armatei ruse.

Operțiunea din Crimeea are loc în contextul în care Ucraina sărbătorește joi Ziua Independenței față de URSS. Amploare operațiunii nu este clară, însă are un simbolism puternic în contextul sărbătorii.

Comenteaza