Ucraina: Peste 400.000 de civili au fost deportați în Rusia. Oficialii ruşi spun că ucrainenii au mers de bunăvoie

Ucraina: Peste 400.000 de civili au fost deportați în Rusia. Oficialii ruşi spun că ucrainenii au mers de bunăvoie
| Foto: Mikhail Tereshchenko / TASS / Profimedia

Însărcinata în Parlamentul ucrainean cu drepturile omului, Liudmila Denisova, a declarat, joi, că peste 400.000 de cetăţeni ai Ucrainei au fost duşi fără voia lor în Rusia, informează AP, potrivit News.ro.

Ludmila Denisova a spus că ucrainenii au fost luaţi de soldaţii ruşi din Mariupol şi din alte oraşe ucrainene asediate. Printre sutele de mii de ucraineni duşi în Rusia se numără şi 84.000 de copii. Aceasta a precizat că ucrainenii respectivi sunt ţinuţi în condiţii primitive, cu puţină hrană şi puţină apă.

Miercuri, oficiali ruşi au afirmat că peste 384.000 de ucraineni au mers de bunăvoie în Rusia, unde li s-au oferit cazare şi bani.

Primarul Mariupolului, Vadym Boichenko, a comparat presupusele deportări forțate cu transportul prizonierilor de către regimul nazist în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

„Ceea ce fac ocupanții astăzi este familiar pentru generația mai în vârstă, care a văzut evenimentele oribile din cel de-al Doilea Război Mondial, când naziștii au capturat oamenii cu forța. Este greu de imaginat că în secolul 21 oamenii pot fi duși cu forța în altă țară”, a spus Boichenko, citat de wall-street.ro

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza