Ucraina pierde o nouă luptă și accesul la marea Azov. Zelenski vrea noi discuții de pace cu Moscova

 Ucraina pierde o nouă luptă și accesul la marea Azov. Zelenski vrea noi discuții de pace cu Moscova
| Foto: digi24.ro

Este cea de-a 24-a zi de război în Ucraina, iar sirenele continuă să răsune în orașele din Ucraina lovite de armata rusă.

Primarul din Mariupol a anunțat că luptele au ajuns în centrul orașului. De cealaltă parte, liniile rusești de înaintare spre Kiev au fost blocate.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat un apel Moscovei, prin care îi cere lui Vladimir Putin să discute despre "pace şi securitate", în caz contrar consecinţele pentru Rusia vor fi resimţite mai multe generaţii. Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că țara a pierdut „temporar” accesul la Marea Azov.

Armata ucraineană susține că a ucis încă un general rus

Un comandant militar rus a fost ucis în orașul ucrainean Cernobaevka în urma unui atac de artilerie, a anunțat, sâmbătă, Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina, notează BBC.

Ar fi vorba despre generalul-locotenent Andrei Mordvichev, comandantul Armatei a 8-a de Arme Combinate a Districtului Militar Sudic al Forțelor Armate Ruse.

O nouă reuniune a Task-force-ului pentru gestionarea situaţiei din Ucraina

O nouă reuniune a Task-force-ului pentru gestionarea situaţiei generate de agresiunea militară rusă din Ucraina are loc sâmbătă, la Palatul Victoria. Premierul Nicolae Ciucă conduce această şedinţă, programată de la ora 10,00, a anunţat Biroul de presă al Guvernului.

Din acest grup de lucru fac parte ministrul Apărării, Vasile Dîncu, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, ministrul de Interne, Lucian Bode, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, ministrul Muncii, Marius Budăi, secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, şi şeful Cancelariei prim-ministrului, Mircea Abrudean.

Peste 9.000 de oameni au putut fi evacuați în cursul zilei de ieri, în condițiile în care 7 din cele 9 coridoare umanitare au fost operabile, relatează Nexta, potrivit digi24.ro.

Comenteaza