Ucraina şi Rusia au căzut de acord pentru deschiderea unui coridor umanitar la Mariupol

Ucraina şi Rusia au căzut de acord pentru deschiderea unui coridor umanitar la Mariupol
| Foto: digi24.ro

Ucrainenii au ajuns la un acord preliminar cu ruşii privind deschiderea unui coridor umanitar pentru civilii din oraşul asediat Mariupol, a declarat vicepremierul Guvernului din Ucraina.

„Am reuşit să ajungem la un acord prealabil asupra unui coridor umanitar pentru femei, copii şi persoane în vârstă. Având în vedere situaţia umanitară catastrofală din Mariupol, acesta este locul în care ne vom concentra eforturile astăzi", a scris pe reţelele de socializare Iryna Vereshchuk.

Încercările anterioare de creare a unor coridoare umanitare au eşuat. Vereshchuk a declarat că tentativa de evacuare de marţi va începe la ora locală 14.00.

„Având în vedere situaţia foarte dificilă din punctul de vedere al securităţii, este posibil să apară schimbări. Aşadar, vă rugăm să urmăriţi mesajele oficiale relevante", a adăugat ea.

Marţi, Ministerul Apărării din Rusia a fost citat de agenţia de presă Reuters anunţând pentru miercuri o încetare a focului în zona din jurul combinatului siderurgic Azovstal.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza