Foto UN AN DE RĂZBOI: În data de 24 februarie 2022 Vladimir Putin a lansat invazia în Ucraina

La 24 februarie 2022, președintele rus Vladimir Putin a lansat invazia în Ucraina. Convoaiele blindate ruse au pătruns pe autostrăzi, iar elicopterele s-au năpustit deasupra pădurilor din nordul Ucrainei, relatează The Kyiv Independent.  

În anul 1991, Ucraina a obținut independența faţă de Uniunea Sovietică ca urmare a destrămării sale la sfârșitul Războiului Rece.

Pe 24 februarie 2022, Rusia a declanșat invazia armată a Ucrainei, după câteva luni în care a masat peste 150.000 de soldați și echipamente militare în apropiere de granițele Ucrainei, pe care a înconjurat-o din trei părți.

Putin credea că va fi o agresiune pentru capturarea definitivă a regiunilor Donețk și Lugansk din estul țării, însă operaţiunea specială s-a transformat într-un război total, în care Rusia a atacat nu numai infrastructura militară a Ucrainei, ci și zone civile din orașe - spitale, școli, clădiri de locuințe.

"Pe 24 februarie, milioane dintre noi au făcut o alegere: nu un steag alb, ci un steag albastru-galben. Nu o evadare, ci o întâlnire. Întâlnirea inamicului. Rezistența și lupta.

A fost un an de durere, regrete, credință și unitate. Și acesta este anul indestructibilității noastre. Știm că acesta va fi un an al victoriei noastre alături de voi", a transmis pe pagina de Facebook Volodimir Zelenski, după un an de când Ucraina rezistă, cu ajutor din Occident, în faţa invaziei lui Putin. 

Sursa foto: https://www.facebook.com/zelenskiy.official/

Comenteaza