Un elev de 14 ani a împușcat mortal nouă persoane într-o școală din Belgrad

Un elev de 14 ani a împușcat mortal nouă persoane într-o școală din Belgrad
| Foto: BBC

Un adolescent a ucis opt copii și un paznic într-o școală din capitala Serbiei. Alți șase minori, împreună cu un profesor, au fost transportați de urgență la spital.

Cazul șocant s-a petrecut în această dimineață într-o școală din Belgrad, unde un elev și-a împușcat colegii de clasă, profesorul și un paznic. 

Milan Nedeljkovic, primarul districtului central Vracar din Belgrad, unde se află școala, a declarat că medicii se luptă pentru a salva viața profesorului, potrivit Reuters. 

Ministerul de Interne din Serbia a anunțat că opt copii și un agent de securitate au fost uciși și șase copii au fost internați împreună cu profesorul. De asemenea, adolescentul de clasa a șaptea a fost arestat, potrivit sursei citate.

Milan Milosevic, tatăl unuia dintre elevii de la școala, a spus că fiica sa se afla în clasa în care s-a tras cu arma.

"Ea a reușit să scape. (Băiatul) .. mai întâi l-a împușcat pe profesor și apoi a început să tragă la întâmplare", a declarat Milosevic pentru postul N1, potrivit Reuters. 

Zeci de ofițeri înarmați și cu veste anti-glonț au patrulat întreaga zonă.

"Am văzut copii ieșind din școală, țipând. Au venit părinții, erau panicați. Mai târziu am auzit trei împușcături", a declarat o fată care frecventează un liceu din apropierea școlii în care s-a tras, conform sursei citate.

Victimele care au scăpat cu viață, dar care însă au fost rănite grav, primesc în acest moment îngrijiri medicale, iar o investigație pentru a afla motivul din spatele atacului armat a început.

Împușcăturile în masă sunt rare în Serbia, care are legi stricte în ceea ce privește folosirea armelor, însă Balcanii de Vest sunt inundați de sute de mii de arme ilegale în urma războaielor și tulburărilor din anii 1990. Autoritățile sârbe au emis mai multe amnistii pentru ca proprietarii să predea sau să înregistreze armele ilegale.

Comenteaza