Unde se închid toate şcolile pe fondul creşterii cazurilor de infectare cu COVID-19?

Unde se închid toate şcolile pe fondul creşterii cazurilor de infectare cu COVID-19?
| Foto: abcnews.com

Autorităţile medicale au avertizat: Coreea de Sud este la un pas de un nou focar la nivel naţional. Aproape 200 de angajaţi din învăţământ şi studenţi au fost infectaţi în Seul în ultimele două săptămâni.

Coreea de Sud a ordonat închiderea tuturor şcolilor şi grădiniţelor din zona Seul, ca urmare a creşterii numărului de cazuri de coronavirus. Învăţământul de la distanţă va continua până la 11 septembrie, a precizat Ministerul Educaţiei din Coreea de Sud. 

Toţi studenţii din zona Seul, vor face cursuri online, cu excepţia celor din ultimul an de liceu, care urmează să susţină examenele de admitere la universitate în decembrie, relatează BBC. Însă şcolile cu mai puţin de 60 de elevi şi şcolile cu educaţie specială au voie să aleagă dacă să urmeze indicaţiile ministerului, scrie Korea Times, preluat de Mediafax.

Majoritatea şcolilor din Coreea de Sud s-au redeschis pe etape între 20 mai şi 1 iunie, după ce cazurile din ţară au părut să scadă.

Coreea de Sud a raportat 310 decese şi 17.945 de cazuri de la începerea pandemiei, conform datelor de la Universitatea Johns Hopkins. Ţara fusese considerată una dintre poveştile de succes ale pandemiei de coronavirus pentru gestionarea bolii - cu toate acestea, în ultimele săptămâni, infecţiile din ţară, în special zona din Seul, au crescut.

Marţi, au fost raportate 280 de cazuri noi de Covid-19 - a 12-a zi de creştere într-o ţară obişnuită cu sub 30 de cazuri pe zi. Autorităţile din Seul au dispus pentru prima oară obligaţia de a purta măşti în locuri publice interioare şi exterioare. Biserici, cluburi de noapte şi baruri karaoke s-au închis şi ele.

Guvernul a avertizat că, în cazul în care cazurile continuă să crească, ar putea fi aplicate reguli mai dure de distanţare socială.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza