Ungaria, decizie contra direcției UE. Va continua să acorde vize Schengen cetăţenilor ruşi

Ungaria, decizie contra direcției UE. Va continua să acorde vize Schengen cetăţenilor ruşi
| Foto: mediafax.ro

Țara vecină intenţionează să acorde în continuare vize Schengen cetăţenilor ruşi, în pofida faptului că facilitarea vizelor a fost suspendată în Uniunea Europeană ca urmare a războiului din Ucraina. 

Declaraţia a fost făcută de ministrul ungar de externe Peter Szijjarto pentru agenţia rusă de presă Tass la New York, preluată de ANSA.

"Există o metodologie clară cu privire la modul de eliberare a vizelor pentru turiştii din ţările pentru care nu există un acord de facilitare a vizelor", a declarat ministrul ungar, adăugând: "Dar chiar dacă nu există un acord de facilitare a vizelor, nu înseamnă că nu se dau vize".

Potrivit lui Szijjarto, "politica de vize este o politică Schengen, aşa că, în calitate de membri Schengen, există proceduri privind modul în care se face acest lucru. Nu a fost luată nicio decizie de a nu mai acorda vize Schengen cetăţenilor ruşi”.

UE adoptase, în 9 septembrie, în mod oficial, o suspendare a acordului din 2017 care facilitează emiterea de vize cetăţenilor ruşi.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza