Va merge președintele SUA în Ucraina? Joe Biden vine în Europa la summiturile NATO şi G7

Va merge președintele SUA în Ucraina? Joe Biden vine în Europa la summiturile NATO şi G7
| Foto: politico.com

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a declarat luni că este "puţin probabil" să viziteze Ucraina atunci când se va deplasa în Europa la finalul lunii iunie.

"Depinde", a spus Biden atunci când a fost întrebat dacă mai are de gând să viziteze Ucraina, adăugând că nu vrea să "cauzeze mai multe dificultăţi pentru ucraineni", relatează CNN.

Întrebat din nou dacă este de aşteptat să călătorească acolo în timp ce se află în Germania şi Spania pentru summiturile G7 şi NATO, Biden a spus: "În această călătorie, nu este probabil".

Biden nu a mai vizitat Ucraina de când ţara se află sub invazia Rusiei. În schimb, el i-a trimis pe secretarul de stat american Antony Blinken şi pe secretarul american al apărării Lloyd Austin. De asemenea, prima doamnă, Jill Biden, a fost în Ucraina.

Referitor la faptul dacă este încrezător că Ucraina va deveni membră a Uniunii Europene, Biden a declarat reporterilor că el crede că este "foarte probabil" să se întâmple acest lucru.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza