Viktor Orban îi ia apărarea prietenului Putin, după revolta Wagner: „Dacă cineva crede că ar putea cădea, atunci nu înțelege poporul rus”

Viktor Orban îi ia apărarea prietenului Putin, după revolta Wagner: „Dacă cineva crede că ar putea cădea, atunci nu înțelege poporul rus”
| Foto: euronews.com

Este bine-cunoscută relația, cel puțin de cordialitate, între liderul maghiar și cel de la Moscova. Revolta mercenarilor Wagner a oferit un nou prilej de a remarca acest aspect.

Viktor Orbán, prim-ministrul Ungariei, a declarat că el consideră că revolta companiei militare private Wagner din Rusia este un eveniment lipsit de importanță, într-un interviu acordat ziarului Bild și citat de cotidianul ucrainean Pravda.

„Nu văd prea multă semnificație în acest eveniment”, a declarat Orbán, răspunzând la întrebările despre părerea sa cu privire la marșul luptătorilor Wagner ai lui Evgheni Prigojin spre Moscova, scrie g4media.ro.

Orban a precizat că serviciile speciale maghiare au informații despre ceea ce s-a întâmplat în Rusia și, în opinia lor, „nu este important”. El a precizat că nu consideră că președintele Putin este slăbit după evenimentele din acest weekend.

„Dacă acest lucru s-ar putea întâmpla, este un semn clar de slăbiciune. Dar dacă s-a întâmplat în 24 de ore, este un semn de putere… Știți, Putin este președintele Rusiei. Așa că, dacă cineva sugerează că ar putea cădea sau că ar putea fi înlocuit, atunci nu înțelege poporul rus și structurile de putere rusești”, a declarat Orbán.

Liderul de la Budapesta a adăugat că, în Rusia, totul funcționează diferit față de țările europene. Potrivit premierului ungar, Putin va rămâne președinte și în 2024.

„Rusia nu funcționează așa cum funcționăm noi. Structurile din Rusia sunt foarte stabile. Ele se bazează pe armată, servicii speciale și poliție, deci este o țară diferită, este o țară orientată spre armată”, a declarat șeful guvernului ungar.

Potrivit lui Orbán, marșul lui Prigojin spre Moscova nu va avea niciun efect asupra situației de pe câmpul de luptă din Ucraina.

Viktor Orbán, prim-ministrul Ungariei, a mai susținut că Budapesta știa despre finalul „revoltei lui Prigojin” chiar înainte ca acesta să fie cunoscut public sâmbătă seara.

Comenteaza