Viktor Orban, noi declarații în stilul caracteristic: „Occidentul să ajungă la o înțelegere cu Putin” / Nu vrea Ucraina în NATO

Viktor Orban, noi declarații în stilul caracteristic: „Occidentul să ajungă la o înțelegere cu Putin” / Nu vrea Ucraina în NATO
| Foto: Getty Images

Premierul Ungariei susține că Occidentul ar trebui să încheie un "acord" cu Vladimir Putin cu privire la noua arhitectură de securitate a Ucrainei, care nu ar trebui să includă returnarea Crimeei şi nici aderarea la alianţa militară NATO.

Viktor Orban, care s-a confruntat cu critici din cauza eforturilor sale de a submina sancţiunile occidentale impuse Rusiei după invazia în Ucraina, i-a declarat fostului prezentator Fox News Tucker Carlson că Ucraina este pe cale să piardă războiul deoarece este depăşită numeric de trupele ruse, conform Bloomberg.

"Ar trebui să facem o înţelegere cu ruşii cu privire la noua arhitectură de securitate pentru a asigura securitatea şi suveranitatea Ucrainei, dar nu aderarea la NATO", a declarat Orban într-un interviu cu Carlson, care a fost publicat miercuri pe X, anterior Twitter.

Orban a declarat că returnarea peninsulei strategice Crimeea, situată în Marea Neagră, pe care Rusia a anexat-o în 2014, este "total nerealistă".

Premierul maghiar a mai spus că cea mai bună şansă pentru pace este ca fostul preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump, să revină la putere şi ca acesta să pună capăt sprijinului militar acordat Ucrainei.

De asemenea, guvernul lui Orban a încheiat înţelegeri cu Rusia în domeniul energiei, asigurând aprovizionarea cu gaze şi continuând construcţia centralei sale nucleare cu ajutorul Rusiei, în ciuda rezervelor unor aliaţi din UE şi NATO. Liderul ungar s-a referit la Putin ca la un model pe baza căruia a construit ceea ce el numeşte o "democraţie iliberală" care se opune valorilor multiculturale ale UE.

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza