Zborurile din Rusia s-au epuizat după ce Putin a dat ordinul de mobilizare parțială la război

Zborurile din Rusia s-au epuizat după ce Putin a dat ordinul de mobilizare parțială la război

Ruşii încearcă să plece cât mai repede din ţară după discursul ţinut miercuri dimineaţă de preşedintele Vladimir Putin, în care anunţa o mobilizare parţială a rezerviştlor pentru armata implicată în război. 

Zborurile dus-întors din Rusia au crescut vertiginos și s-au epuizat rapid miercuri, după ce președintele Vladimir Putin a ordonat chemarea imediată a 300.000 de rezerviști, a anunţat Reuters

Anunțul lui Putin, făcut într-un discurs televizat miercuri dimineață, a stârnit temeri că unor bărbați care au vârsta între 18 şi 65 de ani nu li se va permite să părăsească țara.

Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a spus că mobilizarea va fi limitată la cei cu experiență ca soldați profesioniști și că studenții și recruții nu vor fi chemați.

Kremlinul a refuzat să comenteze dacă granițele vor fi închise pentru cei care fac obiectul ordinului de mobilizare și le-a cerut oamenilor să aibă răbdare pe măsură ce legea este clarificată.

Între timp, datele Google Trends au arătat o creștere a căutărilor pentru Aviasales, cel mai popular site de rezervare de zboruri din Rusia.

Zborurile directe de la Moscova la Istanbul în Turcia și Erevan în Armenia, ambele destinații care permit rușilor să intre fără viză, au fost epuizate miercuri, potrivit datelor Aviasales.

Comenteaza