Zeci de mii de ucraineni s-au întors „acasă” să lupte pentru țara lor

Zeci de mii de ucraineni s-au întors „acasă” să lupte pentru țara lor
| Foto: antena3.ro

Peste 60.000 de ucraineni s-au întors până în acest moment în ţară să lupte contra ruşilor, a anunţat sâmbătă ministrul ucrainean al Apărării.

Ministrul Apărării Oleksii Reznikov a anunţat sâmbătă pe Twitter că 66.224 de oameni s-au întors în Ucraina să lupte împotriva ruşilor.

„Atât de mulţi oameni s-au întors din străinătate în acest moment pentru a-şi apăra Ţara de hoardă. Acestea sunt încă 12 brigăzi combatante şi motivate! Ucraineni, noi suntem invincibili”, a scris Oleksii Reznikov pe reţeaua de socializare.

Pe de altă parte, un oficial american a declarat pentru CNN că Rusia plănuieşte să desfăşoare până la 1.000 de mercenari în plus în viitorul apropiat în Ucraina.

Forţele de mercenari vor ajuta unităţile care au intrat în impas, a declarat oficialul.

Acesta a adăugat că SUA consideră că mercenarii aflaţi deja în Ucraina „au avut performanţe slabe atunci când s-au confruntat cu o rezistenţă mai puternică decât se aşteptau din partea ucrainenilor” şi că până la 200 de astfel de mercenari au fost deja ucişi în război de la sfârşitul lunii februarie.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza