Zelenski, apel disperat către liderii UE: „Nu trădaţi încrederea în Europa”

Zelenski, apel disperat către liderii UE: „Nu trădaţi încrederea în Europa”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a adresat un apel către liderii Uniunii Europene, cerându-le să nu „trădeze” încrederea în Europa şi să accepte începerea negocierilor de aderare a ţării la blocul comunitar.

Adresându-se celor 27 de lideri ai UE prin videoconferinţă, Zelenski le-a cerut şefilor de stat şi de guvern să nu "cadă din nou în indecizie astăzi" şi să nu "trădeze" încrederea în Europa, potrivit The Guardian.

„Această zi va rămâne în istoria noastră. Fie că este bună sau rea pentru noi, istoria va surprinde totul. Fiecare cuvânt, fiecare pas, fiecare acţiune şi inacţiune. Cine a luptat pentru ce. Este foarte important ca Europa să nu cadă astăzi în indecizie. Nimeni nu vrea ca Europa să fie văzută ca fiind nedemnă de încredere. Sau ca fiind incapabilă să ia decizii pe care le-a pregătit singură”, a spus liderul ucrainean.

În opinia liderului de la Kiev, Ucraina şi-a făcut temele în ceea ce o privește.

„Vorbim despre o decizie care a fost promisă. Şi nu am auzit niciun contra-argument care să explice de ce nu ar trebui să punem în aplicare planul convenit de întreaga Europă. Anul trecut, Ucraina a primit recomandări clare cu privire la modul în care trebuie să meargă mai departe. Am adoptat legile cheie. Voi toţi - şi subliniez: toţi - ştiţi bine că ne-am îndeplinit fiecare obligaţie. Vă cer un singur lucru astăzi: nu trădaţi oamenii şi încrederea lor în Europa. Dacă nimeni nu mai crede în Europa, ce va mai ţine în viaţă Uniunea Europeană?”, a adăugat Volodimir Zelenski.

Un vot negativ ar „trăda” visele europene ale ucrainenilor şi ar încuraja Rusia, a afirmat preşedintele Ucrainei.

Comenteaza