Zelenski: Dacă negocierile cu Putin eșuează, înseamnă că ”acesta este Al Treilea Război Mondial”

Zelenski: Dacă negocierile cu Putin eșuează, înseamnă că ”acesta este Al Treilea Război Mondial”

Zelenski spune că în cazul în care orice tentativă de negociere cu Rusia eșuează, aceasta ar putea însemna că lupta dintre cele două țări va duce la „un Al Treilea Război Mondial”. 

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat duminică că este gata să negocieze cu președintele rus Vladimir Putin, dar a avertizat că, dacă orice tentativă de negociere eșuează, aceasta ar putea însemna că lupta dintre cele două țări va duce la „un al treilea război mondial”, relatează CNN

„Sunt pregătit pentru negocieri cu el. Am fost pregătit în ultimii doi ani. Și cred că fără negocieri, nu putem pune capăt acestui război”, a declarat Zelenski.

„Forțele ruse au venit să ne extermine, să ne omoare. Și putem demonstra demnitatea poporului nostru și a armatei noastre, că suntem capabili să dăm o lovitură puternică, suntem capabili să ripostăm.

Dar, din păcate, demnitatea noastră nu va menține oamenii în viață. Deci, cred că trebuie să folosim orice format, orice șansă pentru a avea o posibilitate de negociere, posibilitate de a vorbi cu Putin. Dar dacă aceste încercări eșuează, asta ar însemna că acesta este al treilea război mondial”, a mai declarat Președintele ucrainean Volodimir Zelenski. 

„Există compromisuri pentru care nu putem fi pregătiți ca stat independent. (...) poporul ucrainean nu i-au întâmpinat pe soldații ruși cu un buchet de flori, i-au întâmpinat cu curaj, i-au întâmpinat cu arme în mâini”, a adăugat Zelenski susținând și că Rusia „nu poate să obțină cu forța grația cetățenilor unei alte țări”.

Comenteaza