Zelenski: „Dronele iraniene reprezintă recunoaşterea de către Kremlin a falimentului său militar şi politic”

Zelenski: „Dronele iraniene reprezintă recunoaşterea de către Kremlin a falimentului său militar şi politic”

Rusia este slabă politico-militar şi va pierde războiul, crede Zelenski. Folosirea dronelor iraniene în atacurile de luni asupra Kievului arată că Moscova e „falimentară”, a mai spus acesta.

Preşedintele a mulţumit soldaţilor şi ţărilor care au trimis armament Ucrainei.

„Astăzi, lupta pentru o viaţă normală pentru poporul nostru a continuat. Unele dintre dronele şi rachetele ruseşti au fost doborâte. Mulţumim din nou luptătorilor noştri, Forţelor Aeriene. În special, mulţumesc brigăzii 138 din Dnipro pentru că a doborât patru "Kalibr". Şi brigăzii de rachete antiaeriene Kherson pentru că a doborât un avion de atac rusesc Su-25. Mulţumesc, de asemenea, tuturor partenerilor care ne ajută cu apărarea antiaeriană şi antirachetă”, a transmis Zelenski, pe pagina sa de Facebook, marţi noaptea.

Faptul că Rusia a apelat la ajutorul Iranului reprezintă recunoaşterea de către Kremlin a falimentului său militar şi politic, mai spune Zelenski. „Timp de decenii, au cheltuit miliarde de dolari pentru complexul lor militar-industrial, iar în cele din urmă au mers să se încline în faţa Teheranului pentru a obţine drone şi rachete destul de simple. Oricum nu îi va ajuta din punct de vedere strategic. Dar acum, la nivel tactic, teroriştii pot avea totuşi anumite speranţe, calcule. Toate acestea se vor prăbuşi, la fel ca şi calculele lor anterioare”, crede oficialul.

„237 de zile de război dovedesc că suntem capabili să găsim un răspuns la orice ameninţare. Ucraina se va apăra singură. Mulţumesc tuturor celor care luptă şi muncesc pentru victoria noastră!”, a conchis preşedintele ucrainean.

Comenteaza