Zelenski, primele declarații din 2024: „Putin este un animal. El simte sângele"

Zelenski, primele declarații din 2024: „Putin este un animal. El simte sângele"
| Foto: Facebook - zelenskiy.official

Preşedintele ucrainean Zelenski a declarat într-un interviu de Anul Nou acordat publicaţiei The Economist că armata lui Putin nu a reuşit să cucerească un singur oraş mare în 2023.

Potrivit lui Zelenski, Occidentul a pierdut simţul urgenţei şi mulţi ucraineni au pierdut sentimentul de ameninţare existenţială. Sprijinind Ucraina, Europa se protejează de agresiunea rusă, a spus Zelenski.

"Dându-ne bani sau oferindu-ne arme, vă susţineţi singuri. Vă salvaţi copiii voştri, nu pe ai noştri", a spus el. Dacă Rusiei i se permite să ia copiii ucraineni, "vor lua şi alţi copii". Dacă Rusia încalcă drepturile ucrainenilor, "va încălca drepturile în lume".

Dacă Ucraina pierde, Putin îşi va apropia războaiele de Occident. "Putin simte slăbiciunea ca un animal, pentru că este un animal. El simte sângele. Şi vă va mânca la cină cu tot cu UE, NATO, libertate şi democraţie", a spus Zelenski.

Potrivit preşedintelui ucrainean, "serviciile de informaţii din mai multe ţări europene au început să [examineze] posibilitatea unui atac pe teritoriul lor din partea Rusiei... Chiar şi acele ţări care nu făceau parte din URSS".

Comenteaza