Video Zelenski: "Trupele ruse ucid civili, violează femei, răpesc copii, trag în refugiați, jefuiesc, capturează convoaie umanitare"

Zelenski: "Trupele ruse ucid civili, violează femei, răpesc copii, trag în refugiați, jefuiesc, capturează convoaie umanitare"

În 24 martie se împlineşte o lună de la declanşarea atacului armatelor lui Vladimir Putin în Ucraina. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut oamenilor din întreaga lume să protesteze astăzi față de invazia rusă.

Zelenski spune că toţi oamenii liberi trebuie să oprească Rusia, că lumea trebuie să se implice pentru a opri războiul. "Vă cer să vă opuneți războiului!", transmite preşedintele Ucrainei în ultima sa postare. 

"Este deja o lună de apărare împotriva încercării (Rusiei, n. Red.) de a ne distruge, de a ne şterge de pe fața pământului.

Trupele ruse ne distrug orașele. Ucid civili fără discriminare. Violează femei. Răpesc copii. Trag în refugiați. Capturează convoaie umanitare. Jefuiesc. Ard muzee, aruncă școli și spitale în aer. Ținta pentru ei sunt universitățile, cartierele rezidențiale... Orice! Trupele ruse nu cunosc limitele răului.

Dar... Războiul Rusiei nu este doar un război împotriva Ucrainei. Sensul lui este mult mai larg. Rusia a început un război împotriva libertății. Acesta este doar începutul pentru Rusia, pe pământ ucrainean. Rusia încearcă să înfrângă libertatea tuturor oamenilor din Europa. Tuturor oamenilor din lume. Încearcă să arate că doar forța brută și crudă contează.

Acesta este motivul pentru care cu toții trebuie să oprim Rusia. Lumea trebuie să oprească războiul. Ieşiţi în piețe, pe străzile din oraşul vostru. Faceți-vă vizibili și auziți. Spuneţi că oamenii contează. Libertatea contează. Pacea contează. Ucraina contează", a fost mesajul președintelui Volodimir Zelenski.

Comenteaza