Zelensky: Rusia a devenit un stat TERORIST. Pentru armata rusă nu există crimă de război pe care să nu o comită

Zelensky: Rusia a devenit un stat TERORIST.  Pentru armata rusă nu există crimă de război pe care să nu o comită
| Foto: https://www.facebook.com/zelenskiy.official

În discursul său video de miercuri noaptea, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că „lumea trebuie să recunoască oficial că Rusia a devenit un stat terorist”, transmite BBC

Zelensky și-a reiterat apelurile pentru mai multe sancțiuni împotriva Rusiei, mai multe arme pentru Ucraina și o zonă de excludere a spaţiului aerian. Liderul ucrainean a mai spus că „protecția reală” pentru țara sa este o condiție prealabilă pentru ca orice negocieri cu Rusia să reușească.

„Prioritățile mele în negocieri sunt absolut clare: sfârșitul războiului, garanții de securitate, suveranitate, restabilire a integrității teritoriale, garanții reale pentru țara noastră, protecție reală pentru țara noastră”, a spus el.

El a vorbit despre bombardamentele din ultima zi, soldate cu zece morţi la Cernigău, unde s-a tras asupra civililor care stăteau la coadă ca să ia pâine.

 “Din nefericire, coridoarele umanitare nu au funcţionat miercuri, armata rusă nu a încetat bombardamentele, nu a garantat siguranţa. Suntem gata să scoatem oamenii şi să trimitem ajutor umanitar. Dar nu putem expune oamenii bombardamentelor pe şosea. Înţelegeţi-ne! Să îi expunem faptului că pentru armata rusă nu există crimă de război pe care să nu o comită. (...)

Însă războiul nu se termină. Crimele de război ale Rusiei nu încetează. Economia Rusiei este în continuare capabilă să menţină maşinăria lor militară. De aceea noi pachete de sancţiuni împotriva Rusiei sunt necesare. Lumea trebuie să recunoască în sfârşit în mod oficial că Rusia a devenit un stat terorist", a mai spus preşedintele Ucrainei. 

Comenteaza