Felicitări! Studenții politehniști din Cluj au luat primul loc la o competiție internațională de inginerie seismică din SUA

Felicitări! Studenții politehniști din Cluj au luat primul loc la o competiție internațională de inginerie seismică din SUA
| Foto: Facebook / UTCN SDC

Studenții Universității Tehnice din Cluj-Napoca au reușit o performanță uimitoare și s-au clasat pe primul loc la competiția internațională de design seismic din San Francisco.

Este a doua oară cânđ studenții clujeni UTCN obțin premiul întâi la cea de a XX-a ediție a concursului internațional  de inginerie seismică „Undergraduate Seismic Design Competition 2023”, care a avut loc în perioada 11 – 14 aprilie, în Statele Unite ale Americii.

Echipa UTCN SDC, formată din studenții: Razvan Muresan, Denisa Dragomir, Lupu Dávid, Diandra Jula, Claudia Botei, Gittinger András, Nicoleta Legian, Florica Maria Gâvan, Penciu Victor, Cristi Moisi, Secher Leonardo, Teodora Dobritoiu și consilierii studenți: Muresan Andrei, Sabina Nitulescu, Teodora Cocari.

Aceștia au fost sprijiniți și îndrumați de către profesorii Paul Mihai Moldovan și Ovidiu Prodan. Studenții UTCN participă de 12 ani la această competiție internațională. 

"Echipa noastră este foarte bucuroasă și, în același timp, recunoscătoare pentru efortul remarcabil depus și pentru obținerea locului I la SDC 2023 San Francisco! Nu există cuvinte care să exprime pe deplin recunoștința noastră față de sprijinul primit", au anunțat studenții.

SDC (Seismic Design Competition) este un concurs de inginerie seismică desfășurat anual în cadrul unei conferințe organizate de Earthquake Engineering Research Institute (EERI). Conferința întrunește specialiști atât din domeniul ingineriei seismice, cât și din domenii conexe, care încurajează studenții să se implice, abordând practic problema seismului.

Concursul presupune  construirea unei machete din lemn de balsa, care trebuie să reziste la două trepte de încărcare.

Comenteaza