News alert Gest de onoare al unui candidat la Primăria Cluj-Napoca. Și-a dat demisia din funcție

Gest de onoare al unui candidat la Primăria Cluj-Napoca. Și-a dat demisia din funcție
| Foto: Facebook

Primarul Emil Boc a câștigat, duminică, al șaselea mandat în fotoliul de primar la Cluj-Napoca, iar independentul Sabin Sărmaș s-a clasat pe locul secund.  

Pe locul al treilea, însă la mare distanță de Emil Boc și Sabin Sărmaș, s-a situat deputatul USR Cluj Viorel Băltărețu. Acesta a candidat din partea Alianței Dreapta Unită (USR - PMP - Forța Dreptei), dar nu a reușit să atingă scorul formațiunii care l-a susținut. Băltărețu a obținut un procent de 5,85%, adică 7.178 voturi, în timp ce lista alianței la Consiliul Local Cluj-Napoca a fost preferată de 18,31% dintre clujeni (22.290 voturi).

Alegeri pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca:

  1. Emil Boc (PNL): 42,53% (52.196 voturi)
  2. Sabin Sărmaș (independent): 29,37% (36.045 voturi)
  3. Viorel Băltărețu (ADU / USR): 5,85% (7.178 voturi)
  4. Aurelia Cristea (PSD): 4,57% (5.608 voturi)
  5. Călin Cozma (AUR): 3,54% (4.349 voturi)
  6. Olah Emese (UDMR): 9,44% (11.584 voturi)
  7. Ramona Strugariu (REPER): 2,81% (3.443 voturi)
  8. Sorin Naș (SOS): 0,91% (1.121 voturi)
  9. Sorin Vamoș (independent): 0,61% (753 voturi)
  10. Dan Mihai Iacob (PUSL): 0,37% (456 voturi)

* conform numărătorii PNL pe baza proceselor verbale

În urma rezultatului votului de duminică, Viorel Băltărețu a anunțat că demisionează din funcția de președinte al USR Cluj și că își va continua mandatul de parlamentar. 

Gest de onoare al unui candidat la Primăria Cluj-Napoca. Și-a dat demisia din funcție
În urma rezultatului sub așteptări la scrutinul din 9 iunie, Viorel Băltărețu a anunțat că demisionează din funcția de președinte al USR Cluj / Foto: Facebook

Iată mesajul integral transmis clujenilor de Viorel Băltărețu:

"Dragi clujeni, alegerile s-au încheiat, dar munca mea continuă.

Rezultatul alegerilor la Primărie nu a fost unul bun și mi-l asum în întregime. Am făcut o campanie corectă, o campanie concentrată pe soluții. Mai am de învățat, fără îndoială. E o lecție dură, din care voi învăța. Ca atare, îmi dau demisia din poziția de Președinte al Filialei locale USR Cluj-Napoca.

Pe de altă parte, mă bucur că eforturile tuturor celor implicați în campanie au dat roade bune în Consiliul Local Cluj-Napoca. USR a obținut rezultate mai bune decât în mandatul anterior. Colegii noștri vor continua să muncească la fel ca până acum. Oamenii ăștia buni au reușit, din opoziție, să propună proiecte cerute de clujeni, unele fiind deja demarate. Am mare încredere că vor avea rezultate bune și de aici înainte.

Îi voi ajuta cu tot ce pot, ca până acum. Vom face echipă bună pentru Cluj.

În ce privește activitatea mea de parlamentar, continui mandatul și rămân concentrat pe marile proiecte ale Clujului. Rămân onest și incoruptibil.

Lupt în continuare pentru ce contează pentru clujeni. Am muncit mult în acești patru ani să conving autoritățile să miște din loc proiecte trase pe linie moartă sau care se mișcau cu încetineala exasperantă a birocrației românești.

Asta continui să fac. Și vă țin la curent, ca până acum.

Vă mulțumesc tuturor celor care ne-ați votat! Mulțumesc echipei USR Cluj pentru tot efortul din ultimele luni. Lupta anti-sistem nu e ușoară, dar e mai necesară ca oricând.

Îmi păstrez încrederea în muncă și onestitate. Continui să fiu acolo unde e mai mare nevoie", a transmis deputatul USR Cluj.

Comenteaza