Foto Grenadă găsită într-un parc din Satu Mare. Au intervenit pirotehniștii

Grenadă găsită într-un parc din Satu Mare. Au intervenit pirotehniștii
| Foto: ISU Satu Mare via Agerpres

Pirotehniștii au intervenit, duminică pentru asanarea unei grenade de mână defensivă, descoperită într-un parc din Satu Mare de către un cetăţean care se afla în zonă.

O grenadă de mână defensivă a fost descoperită, duminică, într-un parc din municipiul Satu Mare, fiind ridicată de către pirotehnişti, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş".

„Echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Someş» al judeţului Satu Mare a intervenit, în municipiul Satu Mare, în perimetrul parcului Cubic, pentru asanarea unei grenade de mână defensivă, descoperită de către un cetăţean care se afla în zonă. Pompierii pirotehnicieni au ridicat elementul de muniţie, l-au transportat şi depozitat în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii ulterioare. Atragem atenţia cetăţenilor că, în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii", precizează ISU, citat de Agerpres.

Pirotehniştii atrag atenţia că neutralizarea şi distrugerea acestora se execută numai de către specialişti, care au pregătirea şi dotarea necesară pentru această misiune periculoasă şi recomandă oamenilor să nu atingă astfel de obiecte.

Comenteaza