În sfârșit! Clujul a ieșit din topul COVID/ Cum stăm cu cazurile și incidența

În sfârșit! Clujul a ieșit din topul COVID/ Cum stăm cu cazurile și incidența

Județul Cluj nu mai apare pe primele locuri la numărul îmbolnăvirilor de COVID, în ultimul raport săptămânal al Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat că, în săptămâna 1 - 7 mai, 39% dintre cazurile de COVID-19 au fost înregistrate în Bucureşti şi în judeţele Iaşi, Timiş, Sibiu şi Braşov. Este pentru prima dată în ultimele luni, când Clujul nu mai apare printre județele care au înregistrat cele mai multe infectări.

Conform datelor furnizate de DSP Cluj luni, 8 mai, în ultimele două săptămâni, la nivelul întregului județ au fost raportate 297 de cazuri de boală active, Clujul având o incidență a infectărilor de 0,39 la mie. Din totalul îmbolnăvirilor, 168 au fost în Cluj-Napoca, unde incidența a coborât la 0,50 cazuri la mia de locuitori. 

De asemenea, în spitalele COVID din județ erau internate luni 25 de persoane, printre care 2 minori, iar pe secțiile ATI se aflau 8 bolnavi, toți adulți.

Revenind la raportul INSP, în ultima săptămână, la nivel național, au fost înregistrate, 3.463 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 şi au fost raportate 28 de decese la pacienţi cu COVID-19.

50,6% dintre cazurile confirmate s-au înregistrat la persoane care nu s-au vaccinat anti-COVID. Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 51,7% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză.

41,4% din totalul deceselor s-au înregistrat în judeţele Buzău, Dâmboviţa, Bihor, Iaşi şi Mureş.

Conform INSP, de la începutul pandemiei şi până în prezent, 86,6% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 54,7% la bărbaţi. Dintre persoanele care au murit, 93,8% aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Comenteaza