Incendiul de la Ferma Dacilor. Complexul ar fi funcționat ani de zile fără autorizații

Incendiul de la Ferma Dacilor. Complexul ar fi funcționat ani de zile fără autorizații
| Foto: captura Ziarul de Ploiesti

Complexul turistic Ferma Dacilor, cuprins marți de un incendiu în care mai multe persoane, printre care și copii, au ars de vii, nu ar fi avut autorizație de securitate la incendiu și de construire și ar fi funcționat în baza unui raport de expertiză.

Pensiunea nu avea autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, funcţiona fără autorizaţie de construire, iar cei care o ridicaseră obţinuseră la finalul anului 2020 un certificat de edificare.

"Nu au autorizaţie de construire. Au intrat în legalitate, în baza legii, în sensul că toate construcţiile după 2001, dar mai vechi de 3 ani, pot intra în legalitate făcând un raport de expertiză şi, bineînţeles, eliberarea unui certificat de edificare a construcţiei. Au intrat în legalitate în 2020. S-a făcut un PUZ, terenul respectiv a intrat în intravilan în baza acelui PUZ, iar ulterior au intrat în legalitate în baza acestor documente", a declarat Nanu, pentru Agerpres.

Întrebat dacă s-a construit fără autorizaţie, prefectul a confirmat: "au construit fără a avea autorizaţie".

Conform site-ului oficial al complexului turistic de la Tohani, bazele afacerii au fost puse în 2013.

Nanu a anunţat că la nivelul judeţului vor începe controale care vor viza existenţa autorizaţiilor de construire, de funcţionare şi a avizelor de securitate la incendiu pentru astfel de unităţi de cazare.

În urma incendiului care a izbucnit la Ferma Dacilor au fost date dispărute opt persoane. Miercuri dimineața, a fost  găsit cadavrul carbonizat al încă unui minor - a şaptea victimă. Căutările continuă pentru a fi găsită și cea de-a opta persoană.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a preluat coordonarea anchetei deschise după incendiu, infracţiunile vizate fiind de ucidere din culpă şi distrugere. La pensiune se aflau mai multe persoane care ar fi participat la petrecerea fiului lui Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor, un personaj cunoscut în lumea interlopă.

Comenteaza