Cea mai descărcată aplicaţie în 2020 a depăşit Facebook. Cine ocupă primele cinci locuri

Cea mai descărcată aplicaţie în 2020 a depăşit Facebook. Cine ocupă primele cinci locuri

TikTok a fost cea mai descărcată aplicaţie din lume în 2020, ocupând primul loc, potrivit companiei de analiză digitală App Annie. Platforma chineză este singura aplicaţie care nu este deţinută de Facebook. În ţara sa de origine, proprietarul TikTok, ByteDance, deţine, de asemenea, primul loc cu aplicaţia video în limba chineză Douyin.

Aplicaţiile deţinute de Facebook au ocupat primul loc de când a început sondajul în 2018, iar compania încă domină topul. Astfel, pe locul doi se află aplicaţia emblematică Facebook, pe locul trei, WhatsApp, urmate de Instagram şi Facebook Messenger, potrivit BBC, preluat de Mediafax.

Popularitatea aplicaţiei TikTok a crescut chiar şi după ce fostul preşedinte american Donald Trump a încercat să o interzică în America. Anul trecut, preşedintele de atunci, Donald Trump, a emis un ordin prin care interzicea descărcarea aplicaţiei TikTok în SUA.

Administraţia Trump a susţinut că TikTok prezintă un risc de securitate naţională, deoarece guvernul chinez avea acces la datele utilizatorilor. Compania a negat în mod repetat acuzaţiile.

Un potenţial acord pentru a rezolva problema era ca ByteDance să vândă o parte din afacerea sa gigantului american de tehnologie Oracle şi companiei Walmart, dar nu a fost niciodată aprobat de guvernul chinez.

De când a devenit preşedinte SUA în ianuarie anul acesta, Joe Biden a retras ordinul lui Trump.

Săptămâna trecută, au apărut plimele informaţii potrivit cărora TikTok testează o nouă funcţie de clipuri cu durată limitată, asemena celor de pe Snapchat, Facebook şi Instagram. Astfel, TikTok Stories va permite utilizatorilor să vadă conţinutul postat de conturile pe care le urmăresc timp de 24 de ore înainte de a fi şterse.

Comenteaza