Acuzat de ABUZURI SEXUALE, "maestrul manipulării" Alfred Bulai a fost ELIBERAT din arestul preventiv

Acuzat de ABUZURI SEXUALE, "maestrul manipulării" Alfred Bulai a fost ELIBERAT din arestul preventiv
| Foto: SURSA - https://snoop.ro/

Tribunalul Bucureşti a admis, joi, contestaţia fostului profesor de la SNSPA, Alfred Bulai, la măsura arestării preventive şi l-a eliberat pe acesta din arest. Sociologul va fi cercetat în arest la domiciliu, iar hotărârea este definitivă.

Fostul profesor de la SNSPA Alfred Bulai, aflat în arest preventiv din 5 septembrie, va fi plasat în arest la domiciliu, a decis joi Tribunalul București. Alfred Bulai se afla în spital. Mai exact, la o zi de la arestarea preventivă, el a fost transferat din Arestul Capitalei la Spitalul Militar, întrucât nu se simțea bine, analizele indicând un infarct.

Instanța a judecat contestația sociologului la decizia Judecătoriei Sectorului 1 de a-l plasa în arest preventiv. Tribunalul București i-a admis contestația lui Alfred Bulai, a desființat hotărârea primei instanțe și a decis plasarea în arest la domiciliu a acestuia pentru 23 de zile, în perioada 12 septembrie – 4 octombrie.

„În baza art. 227 alin. (1) C.proc.pen., respinge propunerea de luare a măsurii arestării preventive, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, în dosarul de urmărire penală nr. 7466/160/P/2024. În baza art. 227 alin. (2) Cod proc. penală şi art. 218 alin. (1) raportat la art. 223 alin. (2) C.proc.pen., dispune luarea faţă de inculpatul Bulai Alfred a măsurii arestului la domiciliu, care se va executa la domiciliul din Bucureşti, ...pe o durată de 23 de zile, de la data de 12.09.2024 până la 04.10.2024, inclusiv”, se arată în decizia instanţei, citată de News.ro.

Pe durata arestului la domiciliu, Bulai are următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa organului de urmărire penală şi a judecătorului de drepturi şi libertăţi ori de câte ori este chemat; să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale cu persoanele vătămate şi cu martorii din dosar.

Bulai este cercetat de procurori pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală asupra unor foste studente de la SNSPA. Procurorii l-au inculpat pentru patru infracţiuni, comise între 2022 şi 2024, în timpul unor stagii de practică în judeţele Suceava şi Alba. Conform anchetatorilor, este vorba despre o singură victimă, pe care Bulai a umilit-o şi constrâns-o să suporte acte sexuale, în timp ce se aflau în camera lui unde o chemase pe studentă pentru a-i oferi „feedback” în urma sesiunii de practică.

Amintim că ancheta autorităților a fost declanșată după ce o investigație realizată de Snoop.ro, care a dezvăluit că Alfred Bulai, profesor, șeful departamentului de sociologie de la SNSPA și analist politic a abuzat sexual și emoțional mai multe studente. Scandalul despre "Maestrul manipulării" a izbucnit după ce 18 victime şi martori 1995-2024 au vorbit cu jurnaliştii Snoop despre comportamentul profesorului Alfred Bulai de-a lungul carierei sale de aproape trei decenii, dintre care mai mult de 20 de ani în SNSPA. Pentru multe fapte relatate de victimele lui Bulai, acesta nu poate fi tras la răspundere deoarece a trecut prea mult timp de la momentul abuzurilor, iar faptele s-au prescris. 

CITEŞTE ŞI: Mărturie cutremurătoare despre prădătorul sexual Bulai: ”Am plecat tremurând de furie și, când am ajuns la poartă, am vomat...”
CITEŞTE ŞI: Fost ministru al Justiției despre cazul Alfred Bulai: „Profesorii știu”, „studenții știu” / Bulai a acționat nestingherit 30 de ani / Tăcerea complice și lașă a comunității facilitează abuzul

Comenteaza